Strugurii sunt culeși manua, apoi așezați în lădițe de plastic de 18kg, Macerarea are loc în tanc de oțel la temperatură controlată. Se folosesc atât drojdii indigene cât și drojdii selectate în procesul de fermentare. Învechirea are loc în barrique francez, timp de 9-12 luni.
Culoare: roșu intens, cu nuanțe rubinii
Miros: aromă intensă, cu note de flori și fructe exotice
Gust: plin, catifelat, cu note de fructe roșii coapte și prune uscate, urmate de un postgust lung
Asocieri culinare: preparate din carne de vită și berbec, brânzeturi maturate cu mucegai nobil
„Impresario este un nou brand de vinuri create în Republica Moldova. Lansat în 2019, brandul Impresario combină vinuri originale din diferite părți ale țării, unice asamblaje de cea mai înaltă calitate. Care este inovația proiectului Impresario? În primul rând, în sinceritatea, datorită căreia compania respectă strategia de căutare constantă a noile soiuri, terroir-uri, talente, abordări, adică de ceea ce constituie misiunea inițială a brandului Impresario. Scopul nostru este să descoperim noile nume, să găsim noile terroir-uri puțin cunoscute, dar potențiale, și să creăm blenduri de vinuri unice, pentru suprinderea clienților noștri. La fel cum un impresario în artă găsește și cultivă talente care în viitor se transformă în „vedete” ale scenei, brandul Impresario găsește vinuri promițătoare, puțin cunoscute, și creează pe baza lor asamblaje originale cu un gust unic și un caracter unic.”